Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Monday, July 1, 2013

Otak Gadis Bersepai Digilis Lori di KM42 Jalan Teluk Intan – Klang

7250b__kemalangan-ngeriSeorang gadis maut digilis lori setelah motosikal yang ditunggangi bersama sahabatnya bergesel dengan sebuah lori

muatan aluminium di KM42 Jalan Teluk Intan – Klang, Menurut saksi kejadian, Cheah See Koon, 39, pemandu lori tersebut yang sedang menunggu lampu isyarat di lokasi kejadian tidak menyedari kehadiran dua gadis terbabit sebelum menggilis seorang daripada mereka.

Katanya, dia segera berlari ke arah lori itu untuk memberitahu pemandu terbabit bahawa seorang gadis terjatuh daripada motosikal berdekatan dengan lampu isyarat tersebut.

“Ketika mangsa jatuh, dalam masa sama lampu isyarat bertukar hijau dan pemandu berkenaan tidak menyedari mangsa berada di bawah lori dan terus menggilisnya.

“Pemandu itu betul-betul terkejut kerana dia tidak sedar kehadiran dua gadis berkenaan,” katanya.

Kata See Koon, pemandu terbabit terus membuat laporan di balai polis berhampiran.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sabak Bernam, Superintendan Noor Mushar Mohammad berkata, mangsa, Nor Fazuhatul Husna Sampol, 18, maut digilis tayar belakang lori terbabit.

Beliau berkata, mangsa menunggang motosikal jenis Modenas bersama sahabatnya, Nur Syafiqah Massuti, 18, yang patah tangan kiri akibat kejadian itu.

“Mangsa maut serta merta di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala,”

Sumber

No comments:

Post a Comment

ShareThis