Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Tuesday, July 16, 2013

Juru x-ray maut kemalangan di kilometer 27.5, Jalan Tampin-Gemas, Kampung Tengah

imageTAMPIN – Perjalanan seorang juru x-ray dari Segamat, Johor ke Hospital Tuanku Jaafar (HTJ), Seremban untuk bekerja syif pagi berakhir dengan tragedi apabila kereta yang dipandunya hilang kawalan

dalam kemalangan di kilometer 27.5, Jalan Tampin-Gemas, Kampung Tengah.
Dalam kejadian kira-kira jam 6 pagi itu, kereta dipandu Siti Mariam Zakaraia, 25, hilang kawalan selepas melanggar lubang yang sudah membentuk lopak air lalu terbabas sebelum merempuh sebatang pokok.
Bapa mangsa, Zakaraia Dahlan, 56, berkata, sebelum ke tempat kerja, anak keempatnya itu sempat mengejutnya di bilik tidur sekitar jam 5 pagi untuk bersalaman seperti biasa.
Menurutnya, anaknya itu sempat bersahur bersama adik-beradik lain dan ibunya, Hapipah Awab, 56, sebelum bergegas pulang ke Seremban.
""Arwah merupakan seorang anak yang baik dan semasa bercuti, dia turut memberikan  baki duit rupiah sekitar RM200 untuk disimpan sebagai kenangan,Menurutnya, berdasarkan siasatan awal kereta jenis Proton Saga yang dipandu mangsa dipercayai hilang kawalan selepas melanggar lubang dan terbabas ke kiri jalan sebelum merempuh sebatang pokok.
“Malah, enjin kereta mangsa turut tercabut dan terbakar di lokasi tidak jauh dari kereta

Sumber

No comments:

Post a Comment

ShareThis