Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Tuesday, June 25, 2013

Pesta Mandi Buih: Masuk Dengan Tiket Khas RM40

imagesHanya pengunjung mempunyai tiket khas dibeli dengan harga RM40 sahaja dibenarkan masuk untuk menyertai pesta mandi buih

anjuran sebuah premis di Lorong Yap Kwan Seng yang diserbu pihak berkuasa, kelmarin. Harian Metro sebelum itu menerima maklumat penganjuran pesta mandi buih itu seminggu lebih awal dan terus membuat penyiasatan serta risikan bagi memudahkan penyamaran untuk masuk ke premis itu.

Malah, difahamkan aktiviti itu yang dianjurkan dua tahun sekali iaitu pada Jun dan Disember oleh pihak penganjur turut disertai beberapa artis serta selebriti tanah air bagi merancakkan pesta itu.

mandi-buih1

Wartawan yang berjaya mendapatkan tiket itu berbincang dengan pihak Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) untuk membuat serbuan ke premis itu dan mereka bersetuju membantu Harian Metro mendedahkan pesta terbabit.

Difahamkan premis itu yang mula dibuka seawal jam 9 malam dan ditutup jam 3 pagi turut menjadi tumpuan pasangan kekasih dan pasangan gay memadu asmara sambil bermain buih di dalam kolam disediakan sambil menari mengikut rentak muzik yang dipasang penganjur.

Wartawan masuk ke premis menggunakan tiket diperoleh jam 10 malam bagi melakukan penyamaran dan ketika itu pesta mandi buih baru bermula namun pengunjung masih tidak ramai. Premis satu tingkat itu turut menyediakan ruang bar bagi mereka ingin minum minuman keras di tingkat bawah sementara tingkat atas dikhaskan kepada pengunjung ingin suasana privasi.

Sumber

No comments:

Post a Comment

ShareThis