Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Thursday, March 21, 2013

NAPE GADIS MELAYU SAJA DIRASUK HANTU

gadis

gambar  hiasan

Ini sebuah kisah benar yang memaksa para pembaca terkedu dan terkilan bila membacanya.

Kejadian ini telah lama wujub iaitu permulaan dari zaman nenek moyang dahulu . Dipendekkan cerita salah sebuah sekolah berasrama penuh di sekitar Negeri Sembilan terdapat 1 Sekolah lama yang dihuni kesemuanya pelajar perempuan .
Setiap malam purnama ia bagaikan jadual untuk para hantu merasuk dan yang pelik kenapa hanya gadis Melayu sahaja dingangu dan kenapa tidak mengangu gadis lain? . Lalu Pengetua sekolah itupun memanggil seorang bomoh atau dukun yang handal dan boleh diakui pengalamanya dalam memburu hantu - hantu atau Jin - Jin .
Pada Malam yang dinanti , bulan mengambang penuh dan Pak Bomoh pun memulakan menteranya , lilin dipasang kemenyan di asapkan maka berserulah Pak Bomoh tersebut selang dalam beberapa minit kemudian bulan purnama semakin suram dan sambil diikuti oleh angin yang kuat .
Tiba - tiba kelibat lembaga hitam dengan wajah yang mengerikan muncul di celah - celah asap kemenyan dan tanpa berlengah lagi Pak Bomoh pun menanya kan soalan . ' hai Jin - jin sekalian kenapakah kamu dan keturunan kamu suka mengacau dan merasuk anak - anak gadis Melayu kami!" sergah Pak Bomoh tersebut . Akhirnya Jin -Jin dan sekutu kerabat nya pun beramai ketawa dan menjawab dengan bangga mengatakan :

"Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan
Tak Menarik Hati, Tiada Memikat"
"Kalaulah Memang, Tak Mungkin Aku Tertarik
Kalaulah Sungguh, Tak Mungkin Aku MERASUK..."

Sumber

No comments:

Post a Comment

ShareThis