Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Sunday, March 3, 2013

5 polis terkorban di Semporna

image (1)

LAHAD DATU -

Seorang pegawai dan empat anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) terkorban dalam serangan hendap oleh sekumpulan lelaki bersenjata

di Kampung Sri Jaya, Siminul, Semporna, Sabah semalam.
Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, kejadian di perkampungan atas air pada pukul 8 malam itu turut menyebabkan dua anggota kumpulan bersenjata terbabit terbunuh.
Kelima-lima anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Semporna itu ditugas untuk menjalankan siasatan di kampung berkenaan berikutan polis mendapat maklumat mengenai sekumpulan lelaki bersenjata di kampung itu, katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.
Turut hadir pada sidang akhbar itu ialah Panglima Tentera Darat Jen Tan Sri Zulkifli Zainal Abidin dan Pengarah Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam (KDNKA) Bukit Aman Datuk Salleh Mat Rashid.
Ismail berkata, anggota polis itu ditembak semasa menuju ke sebuah premis di kampung berkenaan dan mereka membalas tembakan untuk mempertahankan diri.

5 polis terkorban di Semporna
Kronologi insiden ceroboh Sabah

Kronologi Lahad Datu
Perkembangan pencerobohan di Lahad Datu

ceroboh Sabah
Tinjauan di Lapangan Terbang Lahad Datu mendapati anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) sedang sibuk memunggah bekalan ketenteraan dari pesawat yang baru tiba hari ini. -

ceroboh Sabah
Seorang anggota Unit Komando melakukan rondaan di Kampung Tanduo hari ini.

Sumber

No comments:

Post a Comment

ShareThis