Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Sunday, February 17, 2013

Pemuda dibelasah selepas cuba curi kereta

 KUALA TERENGGANU - 
Seorang lelaki dipercayai cuba membawa lari sebuah kereta di sebuah pusat mencuci kereta di Batu Buruk  teruk dibelasah orang ramai apabila pemilik pusat perniagaan itu sempat menyedari tindakan lelaki berkenaan.
Dalam kejadian di antara jam 10.30 hingga 10.45 pagi itu, suspek berusia 27 tahun cedera di bahagian kepala akibat dipukul orang ramai yang berang dengan tindakannya cuba mencuri kereta Suzuki Swift milik Tuan Ahmad Izzam Tuan Dollah, 31.
Sebelum kejadian, pemilik kereta yang berada di dalam sebuah bilik di premis perniagaan itu terdengar bunyi seseorang menyanyi dan mundar mandir dalam keadaan mencurigakan di hadapan biliknya itu sebelum keretanya cuba dilarikan.dia mendengar kereta jenis Suzuki Swift yang diparkir di hadapan biliknya itu telah dihidupkan dan dengan segera keluar untuk memeriksa bunyi tersebut serta mendapati suspek terbabit sudah berada di kerusi pemandu.

Mangsa kemudiannya segera menghampiri keretanya menyebabkan lelaki berkepala botak itu terkejut dan bertindak melarikan diri. Mangsa yang ketika itu gagal untuk menghalang suspek kemudiannya segera mengejarnya ke arah jalan utama.

Selepas mengejar sejauh kira-kira satu kilometer sambil meminta bantuan orang ramai dan pengguna jalan raya, mangsa akhirnya berjaya menangkap suspek yang kemudian dibelasah orang ramai sebelum diserahkan kepada anggota polis peronda.
Sumber

No comments:

Post a Comment

ShareThis