Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Sunday, January 13, 2013

Pelajar parah rempuh kereta

 KULIM - Seorang pelajar lelaki berusia 15 tahun parah selepas merempuh kereta kira-kira jam 5 petang ,mangsa yang menunggang motosikal dipercayai datang dari arah Taman Seroja menuju ke Taman Harmoni.

Menurutnya,  sepanjang perjalanan mangsa mengekori di belakang sebuah kereta. Memandangkan tiada sebarang kenderaan datang dari arah bertentangan, mangsa kemudiannya memotong kenderaan di hadapannya.

“Mangsa tidak sempat mengelak atau memperlahankan motosikalnya lalu merempuh di bahagian kanan kereta. Akibat rempuhan kuat mangsa melambung ke tepi jalan dan mengalami kecederaan patah tulang tangan dan kaki.

"Mangsa yang ditenangkan oleh orang ramai bagaimanapun terpaksa dikejarkan ke Unit Kecemasan Hospital Kulim untuk mendapatkan rawatan lanjut,” katanya.

Ismail berkata, pemandu kereta seharusnya bersikap peka terhadap motosikal atau apa sahaja kenderaan yang memotong mereka dari arah belakang.

"Sehingga kini ramai dalam kalangan pemandu kereta atau kenderaan berat yang cuai ketika membuat pusingan atau membelok.

"Ini mengakibatkan kenderaan ringan seperti motosikal sering terlibat dalam kemalangan,
Sumber

No comments:

Post a Comment

ShareThis