Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Thursday, January 31, 2013

Misteri dan aksi Kerat 14' Tiada Kaitan Kisah bunuh

Jalan cerita filem suspens, misteri dan aksi iaitu Kerat 14 tidak mempunyai kaitan dengan mana-mana kejadian bunuh yang pernah berlaku di negara ini
.Pengarahnya, Arjin Uppal berkata, skrip dan penceritaan filem berkenaan dihasilkan hanya berdasarkan imaginasi yang diterjemahkan dalam bentuk hiburan semata-mata.
"Tidak benar jika ada yang mengatakan filem ini berdasarkan mana-mana kisah benar kerana ia adalah fiksyen semata-mata," ujarnya ringkas selepas ditemui pada tayangan perdana filem tersebut di sini pada Rabu.
Kerat 14 mengisahkan pembunuhan kejam seorang lelaki oleh sepasang kekasih lakonan Aaron Aziz dan Siti Saleha secara tidak sengaja sehingga menyebabkan mayat berkenaan dipotong kepada 14 bahagian.
Filem tersebut bakal ditayangkan di pawagam pada 14 Februari depan.
Dalam pada itu, Arjin berkata, pihaknya telah melakukan rombakan skrip sebanyak enam kali selepas mengadakan perbincangan dengan pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) agar ia tidak melanggar sebarang etika.
Arjin (kanan) ketika di lokasi penggambaran Kerat 14
Menurut Arjin, filem berkenaan yang turut mendapat kerjasama PDRM itu peru dibuat dengan berhati-hati supaya sebarang fakta melibatkan agensi itu digunakan dengan tepat.
"Filem ini ada melibatkan siasatan polis, cara mereka bekerja dan sebagainya jadi kami mahu ia dilakukan dengan teliti supaya tiada sebarang kesalahan fakta terutama dari segi perundangan dan peraturan," jelasnya.
Bagaimanapun kata Arjin, pihak PDRM tidak mencampuri aspek lain dan cuma memberi pandangan terhadap perkara yang melibatkan agensi itu sahaja.
Sementara itu, Arjin memberitahu, pihak Lembaga Penapisan Filem Malaysia (LPFM) juga tidak melakukan sebarang pemotongan terhadap karya pertamanya itu.
"Saya gembira dengan hasilnya dan semua yang dilakukan telah mendapat kelulusan daripada LPFM," katanya.
Tambah Arjin, dia juga gembira dengan kerjasama semua pelakon dan krew produksi untuk menjayakan filem yang menelan kos sebanyak RM1.8 juta itu.
Kerat 14 turut dibintangi oleh Zamarul Hisham, Arash Mohamad, Ali Arami, Fouziah Gous dan Arora Salwa.
Sumber

No comments:

Post a Comment

ShareThis