Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Wednesday, January 2, 2013

Lelaki Beri alasan kaki kejang

 SHAH ALAM: Bimbang ditahan anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Selangor kerana cukai jalan kereta yang dipandu tamat tempoh, seorang lelaki nekad memandu melawan arus di Tol Batu Tiga, di sini, sempena Operasi Ambang Tahun Baharu 2013, , malam kelmarin
.
Namun sebaik ditahan, lelaki berusia 24 tahun terbabit mendakwa terpaksa bertindak sedemikian kerana mahu segera ke hospital bagi mendapatkan rawatan kerana kakinya kejang akibat bermain bola sedangkan dia memandu menghala ibu kota. Pengarah JPJ Selangor, Datuk Yusoff Ayob berkata, lelaki itu ditahan atas kesalahan cukai jalan dan perlindungan insurans keretanya sudah tamat tempoh pada 15 November tahun lalu.

Katanya, operasi bersepadu yang dijalankan di laluan menghala Kuala Lumpur dari arah Shah Alam disertai 55 anggota JPJ Selangor, sembilan anggota Jabatan Alam Sekitar (JAS) Selangor dan lapan anggota Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) Selangor, bermula jam 8.30 malam hingga 12 tengah malam.
“Kami menjalankan pemeriksaan ke atas 241 motosikal, 211 kereta, 15 lori serta 33 kenderaan lain dan 237 saman dikeluarkan JPJ bagi pelbagai kesalahan seperti tiada lesen memandu, tiada insurans kenderaan, cukai jalan tamat tempoh dan pelbagai kesalahan lain. “Sebanyak 23 kereta, 21 motosikal dan sebuah lori disita dan dibawa ke ibu pejabat JPJ Selangor untuk siasatan lanjut,” katanya ketika ditemui selepas operasi berkenaan.

Yusoff berkata, tiga lelaki warga tempatan berusia 18 hingga 21 tahun ditahan penguat kuasa AADK kerana positif ujian dadah. Beliau meminta pengguna jalan raya supaya mematuhi peraturan pihak berkuasa dan memberikan kerjasama kepada JPJ ketika pemeriksaan.

No comments:

Post a Comment

ShareThis