Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Monday, October 1, 2012

Nyaris maut elak anak kerbau melintas

image

ALOR GAJAH - Dua beradik nyaris maut selepas kereta dinaiki mereka hilang kawalan lalu terbabas dan menjunam ke pembetung gara-gara mengelak seekor anak kerbau yang tiba-tiba melintas,….

Dalam kejadian kira-kira 11.30 pagi di Kampung Pematang, Kuala Sungai Baru, di sini, kereta jenis Honda Accord dipandu Khairul Azhar Mokti@Khalid, 29, bersama adiknya, Badrul Izhan, 27, yang dalam perjalanan dari rumah di Tanjung Agas, Port Dickson ke pekan Kuala Sungai Baru, dekat sini untuk membeli barangan keperluan untuk perniagaannya.
Menurut Khairul Azhar, ketika melalui selekoh 'S' dia terkejut apabila tiba-tiba seekor anak kerbau melintas dan dia cuba mengelak ke kanan namun membatalkan hasrat apabila terlihat sebuah lori di laluan bertentangan.
"Disebabkan itu kereta dipandu hilang kawalan dan menjunam ke pembetung,” katanya ketika ditemui Sinar Harian di lokasi kejadian.
Khairul Azhar berkata, dia bagaimanapun dia bersyukur mereka tidak mengalami sebarang kecederaan serius.
Sementara itu, jurucakap polis trafik ketika dihubungi berkata, pihaknya masih belum menerima sebarang laporan polis mengenai kemalangan, namun difahamkan tiada sebarang kecederaan serius dan kemalangan jiwa dilaporkan setakat ini.

Sinar

No comments:

Post a Comment

ShareThis