Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Friday, July 6, 2012

Pekerja buruh maut tersepit kren terbalik

Pekerja buruh maut tersepit kren terbalik

KUALA LIPIS - “Tolong... tolong...sakit sangat ni..tolong keluarkan aku dari sini,” rintih seorang pekerja buruh binaan, Alam Subagiono, 38, kepada rakan sekerjanya sebelum dia menghembuskan nafas terakhir.

Mangsa mati tersepit setelah kren dipandunya terbalik semasa menjalankan -kerja memindahkan batu konkrit di tapak pembinaan jalan baru Sungai Tanum-Chegar Perah,, petang kelmarin.
Rakan mangsa, Sugeng Prasetyo, 25 tidak menyangka sahabatnya itu akan menemui ajal di dalam kren yang dipandunya., arwah sudah bekerja di tapak pembinaan itu  sejak lebih  setahun lalu sebagai pemandu kren.
“Ketika kejadian, kami sedang sibuk dengan tugas masing- masing sebelum dikejutkan dengan bunyi kuat dari arah jambatan iaitu tempat Alam menjalankan kerja-kerja mengangkat batu konkrit.
“Kami terkejut bila melihat kren yang dikendalikan arwah terbalik dan dia tersepit di bahagian tempat duduk pemandu.
rakan yang lain ke tempat kejadian untuk membantu mengeluarkan mangsa namun tidak berjaya. “Arwah masih hidup ketika itu dan sempat minta pertolongan kami supaya mengeluarkannya, namun kira-kira setengah jam kemudian suara arwah tidak lagi kedengaran.
Sumber ; Sinar,

No comments:

Post a Comment

ShareThis