Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Monday, July 30, 2012

Muka berdarah

pix_middle

Saya cuba mengalihkan mangsa perempuan yang tercampak di bahu jalan bersama bayinya yang darah di muka ke tepi jalan,” kata Husni Idris, 37, saksi kemalangan ngeri yang menyebabkan seorang bayi lelaki enam bulan maut selepas tercampak ke luar kereta bersama ibunya di Kilometer 232.5, Lebuhraya Utara-Selatan (Plus) arah selatan……

Dalam kejadian jam 10.30 malam, bayi berkenaan, Faris Iqbal cedera parah di kepala selepas kereta dipandu bapanya, Faiq Irfan Abdullah, 38, terbabas lalu merempuh tembok penghadang jalan.

Bayi malang itu meninggal dunia jam 2 pagi ketika dirawat di Hospital Melaka. Ibunya, Sanisah Mamad, 35, patah bahu kanan manakala bapanya patah bahu kiri dan dirawat di Hospital Melaka.

Husni yang juga pemandu lori kontena berkata, sebaik melihat kejadian itu, dia terus memberhentikan kenderaannya di lorong kecemasan bagi membantu bayi yang tercampak di tepi jalan beberapa meter daripada ibunya.

“Saya membantu mengalih ibu bayi itu ke tepi jalan supaya lebih hampir dengan anaknya. Wanita itu menangis teresak-esak mengenangkan keadaan bayi yang mukanya dipenuhi darah.

“Malah, wanita itu sempat meminta saya mengambil laptop dan beg duit di dalam kereta manakala suami mangsa masih berada di dalam kereta dan menunggu bantuan lain tiba

Sumber : Metro

No comments:

Post a Comment

ShareThis