Pages

SPONSOR

Followers

sponsor

Sunday, July 1, 2012

Dua tiang elektrik patah dirempuh lori

image (10)

ALOR GAJAH

Seorang pemandu lori lima tan muatan benang anyaman nyaris maut selepas lorinya merempuh dua tiang elektrik dan tembok pagar rumah penduduk di Jalan Kampung Melaka Pindah,

dari arah Tangkak, Johor menghantar bekalan benang anyaman ke sebuah tempat di Shah Alam.memandu lori melalui jalan lama Tangkak-Ayer Keroh-Durian Tunggal menghala ke Alor Gajah itu hilang kawalan sebelum merempuh lori satu tan yang membelok ke kiri jalan.

, ketika memandu di jalan berbukit di Kampung Melaka Pindah berhampiran Bulatan Pengkalan,lorinya hilang kawalan sebelum merempuh lori satu tan yang dipandu Shukor Rasul, 27.

Akibat rempuhan itu, lorinya hilang kawalan namun sempat mengelak sebuah kereta dari arah bertentangan sebelum melanggar dua tiang elektrik di kanan jalan

Dia  bernasib baik tidak tertusuk tiang elektrik yang patah dua keluar sendiri melalui pintu sebelah pemandu tanpa sebarang kecederaan.

"Akibat pelanggaran itu, sebuah lori rosak, dua tiang elektrik putus dua, sebatang pokok tumbang ,pagar batu rumah penduduk musnah dirempuh.

"Namun tiada sebarang kemalangan jiwa

Sumber : Sinar harian

No comments:

Post a Comment

ShareThis